U petak 06. marta 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i muftija zagrebački dr. Aziz ef. Hasanović, sa saradnicima, posjetili su Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje su se susreli sa dekanom prof. dr. Zuhdijom Adilovićem i profesorima ovog Fakulteta.
Nakon riječi dobrodošlice, dekan prof. dr. Zuhdija Adilović upoznao je goste o radu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, ističući da je Islamski pedagoški fakultet (akademija) osnovan u augustu 1993. godine Odlukom Sabora Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Islamski pedagoški fakultet pridružena je članica Univerziteta u Zenici od 2004. godine, a nastavni planovi i programi su usklađeni sa ECTS (European Credit Transfer System). Na Islamskom pedagoškom fakultetu organizirana su 4 odsjeka: Islamska vjeronauka, Socijalna pedagogija, Predškolski odgoj i obrazovanje i Arapski jezik i književnost, na kojima trenutno studira 550 studenata.
Muftija zagrebački upoznao je dekana o planu otvaranja Odsjeka za islamistiku i arabistiku pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. S tim u vezi dogovoren je angažman profesora Islamskog pedagoškog fakulteta u izradi elaborata o osnivanju ovog Odsjeka.
Muftija zenički istakao je zadovoljstvo što je kao predsjednik Upravnog odbora na čelu ove uspješne visokoškolske institucije.
Nakon posjete Islamskom pedagoškom fakultetu muftija zenički i muftija zagrebački posjetili su Medžlis Islamske zajednice Zenica, gdje su se susreli sa glavnim imamom mr. Jakub ef. Salkicom i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Muhamedom Begagićem.
Glavni imam i predsjednik upoznali su goste iz Hrvatske o osnovnim karakteristikama Medžlisa IZ Zenica, ističući značajnije projekte koji se trenutno realiziraju, a posebno projekat izgradnje Islamskog centra u Zenici.


Nakon sastanka u prostorijama MIZ Zenica, delegacija je posjetila Ensar džamiju u Zenici, gdje je muftija zagrebački održao hutbu, a muftija zenički klanjao džuma-namaz.