U ponedjeljak 16. maja 2022. godine u prostorijama Medžlisa IZ Doboj održana je 17. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, rukovodioci službi Muftijstva i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici razmatrana je informacija o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, razmatrana su pitanja u vezi sa mektebskom nastavom i Islamskom vjeronaukom, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Posebna zahvalnost iskazana je muslimanima na svijesti i odgovornosti prema Islamskoj zajednici, koja se manifestirala i kroz uspješno realiziranu akciju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra u Bejtu-l-mal, u kojoj je prikupljeno više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sadržajem i obimom ramazanskih aktivnosti koje su realizirane na području Muftiluka zeničkog.