Zenica, 22. 3. 2021. godine; Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević danas je u svom uredu u Zenici primio predstavnike zeničkog Sportsko-rekreativnog udruženja Tvrđava, koji su ujedno i realizatori projekta “Ramazanski top”.

Prijemu su prisustvovali gosp. Dženis Imširović, predsjednik i gosp. Adnan Smajić, član Upravnog odbora SRK „Tvrđava“. Gosp. Imširović i gosp. Smajić ujedno su i članovi ekipe, odnosno posade Ramazanskog topa.

Predstavnici SRK “Tvrđava” upoznali su muftiju sa aktivnostima u vezi sa realizacijom projekta “Ramazanski top”, ističući da su izvršene sve potrebne pripreme kako bi Ramazanski top i ove godine Zeničanima označavao kraj posta i početak iftara.

Nakon što se gostima zahvalio na posjeti, muftija Dizdarević izrazio je punu podršku projektu “Ramazanski top”, apostrofirajući da se ovakvim i drugim projektima čuvaju tradicionalne vrijednosti.

Kao znak zahvalnosti za podršku u realizaciji projekta “Ramazanski top” predstavnici SRK “Tvrđava” muftiji Dizdareviću uručili su zahvalnicu.