U srijedu, 05.08.2020. godine u atriju Medžlisa Islamske zajednice Tešanj održana je promocija knjige “Oživi svoje srce” autora Nu'man Ali Khana koju je sa engleskog jezika prevela dipl. ing. Mahira Uzuntas.

Knjiga “Oživi svoje srce” je svojevrsna kolekcija podsjetnika profesora Nu'man Ali Khana i predstavlja važan doprinos pokušajima da se u godinama ove distrakcije vratimo pravilnome promišljanju i stvarnom islamskom življenju. Njegovi podsjetnici, iz jedne žive i konkretne perspektive, govore direktno srcu bodreći nas da budemo svjesni svojih obaveza prema Allahu dž.š. i potičući nas da i sami stavimo svoj život u perspektivu.

Autor Nu'man Ali Khan je osnivač i izvršni direktor instituta Bayyinah, posvećenog studijama Kur'ana i arapskog jezika. Jedan je od najpoznatijih živih govornika o islamu na engleskom jeziku, sa širokim dosegom na različitim online i društvenim platformama. Od strane jordanskog Kraljevskog centra za islamska strateška istraživanja uvršten je među 500 najuticajnijih muslimana na svijetu.

Promotori knjige bili su: muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić i Mahira Uzuntas prevoditeljica knjige. Moderator promocije knjige bio je glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.