U srijedu, 05.08.2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj održana je promocija Škole Kur'ana koju su zajedno pokrenuli Medžlis IZ Tešanj i Udruženje Bošnjaka “Vrijeme – Zeman” Tešanj. Skupu se prvi obratio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, koji je spomenuo da je ovo značajan projekat i nastavak onoga što je započeo Gazi Ferhad-beg, koji je i sam ustanovio školu Kur'ana. Naglasio je da će projekat Škole Kur'ana voditi hafiz Ahmed Bukvić, koji je do sada izveo sedam hafiza, a da će pored njega biti uključeni hafiz Nermin Ibrahimović i budući hafiz Enver Kurtić.

Nakon obraćanja glavnog imama prisutnima se obratio i hafiz Bukvić, koji je u svom obraćanju predstavio metodologiju koju koristi u radu sa polaznicima istakavši da su tešanjski kandidati prepoznatljivi tokom izlaska na polaganje pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice. Predsjednik Udruženja Bošnjaka “Vrijeme – Zeman” mr. Jasmin Hadžikadunić u svome obraćanju istakao je da je projekat hifza Kur'ana jedan od temeljnih aktivnosti Udruženja od samog osnivanja.

Na kraju, prisutnima se obratio muftija zenički hfz. dr. Mevludin Dizdarević, koji nije krio zadovoljstvo što prisustvuje ovom za Medžlis IZ Tešanj ali i za Muftijstvo zeničko veoma značajnom događaju. Muftija je ukazao na potrebu za projektima ovakve vrste, jer se njima popunjava prazan prostor za mlade, te istakao da se realnost života ponajbolje razumije kroz Božiju riječ – Kur'an.

Prisutni su zatim obišli sjedište Udruženja u kome se nalaze prostorije za rad škole, a svečanost otvaranja Škole Kur'ana završena je učenjem dove koju je proučio muftija Dizdarević.