U srijedu 03. jula 2019. godine muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Muftijstva travničkog na čelu sa muftijom dr. Ahmed ef. Adilovićem.

Zajedno sa muftijom delegaciju Muftijstva travničkog činili su: mr. Dževdet ef. Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, mr. Salih ef. Indžić, glavni imam Medžlisa IZ Travnik, dr. Nermin Šušić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Travnik i mr. Safet Durguti, pomoćnik direktora za internat EIPM-e.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i prof. dr. Muharem ef. Adilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i Adnan Husić, rukovodilac Službe za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva zeničkog.

Navedena delegacija u posjetu Muftijstvu došla je povodom izbora hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2019-2024. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, ističući zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje između ova dva muftijstva.