Izvršavajući svoju misijsku djelatnost promicanjem dobra i odvraćanjem od zla Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini posebnu pažnju posvećuje saradnji sa nevladinim organizacijama koje rade na promociji univerzalnih društvenih vrijednosti.

U tom smislu, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević  u utorak 02. jula 2019 godine u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju udruženja “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva koju su činili: gosp. Harmin Suljić, šef odjela za humanitarne projekte pri Udruženju, gosp. Emir Spahić, administrativni radnik pri Udruženju i gosp. Mubarek Ebu Fahd, predstavnik kuvajtske organizacije Ihja El-Turas El- Islam, partnerske organizacije Udruženja.

Predstavnici Udruženja čestitali su muftiji Dizdareviću izbor na ovu poziciju, te predstavili rad udruženja i najznačajnije projekte koje ovo udruženje realizira na području BiH, a posebno Muftiluka zeničkog od kojih se izdvajaju izgradnja mesdžida u Visokovcima, Medžlis IZ Zenica, čija je realizacija u toku, te projekat izgradnje ambulante u Pojskama kod Zenice. Muftija je goste upoznao sa radom Muftijstva zeničkog, kao i najznačajnijim aktivnostima i infrastrukturnim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, od kojih je posebno istakao projekat izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.