U subotu 15. i nedjelju 16. februara 2020. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Teslić, Maglaj, Zavidovići i Žepče.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2019. godinu sa općim smjernicama za rad u 2020. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2019. godine, završni račun za 2019. godinu i plan prihoda i rashoda za 2020. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, kao i svi glavni imami Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva.

U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice.

Također, muftija je istakao: ”Islamska zajednica je zajednica vjere i vjernika, zajedničko dobro svih koji se osjećaju njenim pripadnicima, jedna je od najstarijih institucija u našoj zemlji i sposobna je da primi svaku dobronamjernu kritiku koja će joj pomoći da svoju misiju širenja mira i dobra među svim ljudima dobre volje obavi na najbolji način. Pored toga što čuva i bdije nad vjerom, Islamska zajednica čuva i druge identitete Bošnjaka, a posebno važnu ulogu imala je u vremenima najvećih izazova za naš narod i domovinu”.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljim muallimima u mektebskoj 2018/2019. godini.