Zenica, 20. 07. 2020. godine; Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević danas je u svom uredu u Zenici upriličio prijem za predstavnike Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija.

Delegaciju koju je predvodio predsjednik Saveza gosp. Mirsad Spahić, činili su i gosp. Esmir Bašić – predsjednik regije Saveza ZE-DO kantona, gosp. Jasmin Hadžikadunić – predsjednik udruženja “Zeman”, gosp. Zijad Hasanović – predstavnik udruženja “Dlan”, gosp. Asim Smajlović – predsjednik udruženja “Akos”, gosp. Ajdin Huseinspahić – predstavnik udruženja “Akos” regija Zenica.

Na početku sastanka gosp. Mirsad Spahić zahvalio se muftiji na prijemu te ga upoznao sa radom saveza te istakao dobru saradanju sa drugim muftijstvima i medžlisima.

Predsjednici i predstavnici udruženja su naveli da kroz saradnju sa Islamskom zajednicom mogu očekivati još veće rezultate na polju svog rada i djelovanja. Strateški ciljevi Saveza i udruženja su između ostalog i borba protiv nasilja, afirmacija porodičnih vrijednosti, borba protiv zloupotrebe droge i ovisnosti ali i pomoć i podrška povratnicima u manjem bh. entitetu.

Muftija Dizdarević se zahvalio gostima na posjeti te istakao da su bošnjačke nevladine organizacije važne strukture koje pomažu radu Islamske zajednice te uz podršku Savezu poželio da se kroz saradnju još više razvija kultura dijaloga, komunikacije i dogovora.