U ponedjeljak, 20. jula 2020. godine u prostorijama Muftijstva zeničkog održan je sastanak sa predstavnicima džemata Nemila – imamom Ismailom ef. Jusufovićem i Naidinom Ahmetspahićem, predsjednikom građevinskog odbora za izgradnju džamije u Nemili. Sastanku je prisustvovao i privrednik Nisvet Zambaković.

Na početku sastanka Ismail ef. Jusufović zahvalio se muftiji Dizdareviću na prijemu, upoznao ga sa stanjem vjerskog života u džematu Nemila, te o ukazanoj potrebi za većom džamijom zbog povećanja broja džematlija i polaznika mekteba.

Predsjednik građevinskog odbora gosp. Naidin Ahmetspahić upoznao je muftiju o dosadašnjim radovima na izgradnji džamije ali i do sada prikupljenim sredstvima. Istakao je da će džamija u Nemili biti impozantan vjerski objekat koji će odgovoriti stvarnim potrebama džemata koji se iz godine u godinu povećava.

Na kraju razgovora muftija Dizdarević pružio je podršku projektu izgradnje džamije u džematu Nemila te pohvalio dosadašnji rad i angažman građevinskog i džematskog odbora te se zahvalio privrednicima i džematlijama koji svojim sredstvima podržavaju ovaj hairli projekat.