U utorak 7. maja 2019. godine muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića.

Sastanku u Muftijstvu prisustvovali su i glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

U ime građana Zenice, Gradske uprave Zenica i u osobno ime gradonačelnik Kasumović čestitao je muftiji zeničkom izbor na ovu funkciju, uz želje za dobrim zdravljem i uspješnim vođenjem Muftiluka.

Muftija Dizdarević zahvalio se gradonačelniku na posjeti i čestitkama, iskazujući spremnost na razgovor i saradnju u realiziranju zajedničkih projekata sa svim načelnicima i gradonačelnicima na području Muftiluka zeničkog, a na dobrobit muslimana i svih građana.

Na sastanku se razgovaralo o projektima na području Muftiluka zeničkog, posebno o projektima uređenja javnog prostora oko Muftijstva zeničkog, Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Sultan-Ahmedove džamije, izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici i izgradnje nove džamije u džematu Nemila. S tim u vezi, iskazana je spremnost Gradske uprave za podrušku u realiziranju navedenih i drugih projekata Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica.