U ponedjeljak 6. maja 2019. godine muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom gosp. Mirzom Ganićem.

Delegaciju Vlade činili su ministri: gosp. Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, gosp. Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja, gosp. Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova, gosp. Adnan Jupić, ministar zdravstva, g-đica Azra Šabanović, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, gosp. Nebojša Nikolić, ministar za pravosuđe i upravu, gosp. Mirnes Bašić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i gosp. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Prijemu u Muftijstvu prisustvovali su i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Navedena delegacija u posjetu Muftijstvu došla je povodom izbora doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarevića na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2019-2024. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu, kao i povodom nasupajućeg Mubarek Ramazana

Tokom ovog susreta premijer Ganić muftiju zeničkog informirao je o najznačajnijim aktivnostima Vlade ZE-DO kantona, naglašavajući da je aktualna Vlada vlada kontinuiteta, te da će nastojati sve započete projekte privesti kraju. Također, premijer je istakao spremnost na nastavak saradnje sa vjerskim zajednicama, prije svega kroz podršku u finansiranju projekata i izgradnji vjerskih objekata.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, ističući zadovoljstvo zbog spremnosti premijera i ministara na nastavak uspješne saradnje Muftijstva i Vlade ZE-DO kantona. Također, muftija je prisutne upoznao o organizacionoj strukturi Muftiluka zeničkog, kao i o najvažnijim projektima Muftijstva u narednom periodu, izdvajajući svečanu inauguraciju novoizabranog muftije, planiranu za 24. maj 2019. godine, izgradnju Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici, izgradnju nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i obilježavanje 300 godina od osnivanja Sultan-Ahmedove medrese u Zenici.