U subotu 10. oktobra 2020. godine u džematu Brist, Medžlis Islamske zajednice Zenica, organizirana je hafiska dova kojom je u novog hafiza promoviran Halid Jusić.

Nakon uvodnih riječi glavnog imama mr. Jakuba ef. Salkice, učenja kraćih odlomaka iz Kur’an-i Kerima koji su proučili hafizi, prisutnim vjernicima obratio se muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Muftija Dizdarević u svom obraćanju, između ostaloga, naglasio je:”Činjenica je da hafizi u Islamskoj zajednici, da hafizi u Bosni i Hercegovini uživaju možda ponajveću počast i autoritet. U tom pogledu nas radosti, da danas, u naše safove, u ove najčasnije safove primamo još jednog kolegu.“  

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je muderris Nezim ef. Halilović, izaslanik Reisu-l-uleme koji je čestitao hafizu, njegovoj porodici, muhaffizu, Medžlisu i Muftijstvu, te ukratko ukazao na vrijednost učenja hifza.

Hafiz Halid Jusić rođen je u Travniku 27.10.2000. godine. Nakon osnovne škole upisao je Gazi Husrev-begovu medresu koju je završio odličnim uspjehom. Trenutno je student na Fakultetu islamskih nauka, odsjek teologija. Muhaffiz hafizu Jusiću bio je hfz. mr. Ammar ef. Bašić.