Danas, 9. oktobra 2020. godine, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj. Muftija Dizdarević je u pratnji glavnog imama mr. Nevresa ef. Hodžića i predsjednika Medžlisa mr. Seida Omerovića posjetio uzurpirano vakufsko zemljište ”Podborik” oko kojeg Medžlis Islamske zajednice Maglaj već deset godina vodi pravnu borbu za povrat ove vakufske parcele.

Svoju posjetu Medžlisu IZ Maglaj muftija Dizdarević završio je u Vali Recep Yazicioglu džamiji gdje je klanjao i održao hutbu. Muftija je u između ostalog u hutbi istakao: “Danas sam ovdje da dam podršku i ohrabrim muslimane Maglaja i čelništvo Islamske zajednice u njihovoj borbi za pravdu i istinu. Da poručim i vama prisutnima i onima odsutnima da u borbi za ove najčasnije ideale niste sami. Borba za pravdu i istinu mora biti naš farz, naš prioritet, jer je istina iznad svega.

Istina je da se radi o otetoj vakufskoj imovini i pravda je da se nepravda ispravi. Mudraci su rekli da Bog može trpiti nevjerovanje ali neće trpiti nepravdu. Jer, nema teže i nema gore stvari na zemlji od nepravde i uzurpacije tuđeg hakka.”

U prilogu snimak hutbe koju je održao muftija zenički (VIDEO)