Sinoć je u sportskoj dvorani u Novom Šeheru upriličen iftar za 500 postača. Donator iftara je privrednik Admir Mulahasić iz Strupine, džemat Novi Šeher.

Ovaj iftar spomenuti dobročinitelj već tri godine organizira u saradnji sa Medžlisom IZ Maglaj. U okviru iftarskog programa prisutnim postačima dobrodišlicu je iskazao glavni imam Medžlisa IZ Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić, a zatim i donator iftara Admir Mulahasić. Poseban gost na iftaru bio je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji se prigodnim i sadržajnim govorom obratio postačima, posebno istaknuvši značaj ovakvih druženja.

U programu su nastupile i članice hora „Firdevs“ koje su izvele i nekoliko ilahija. Na samom kraju programa privrednik Admir Mulahasić je uz asistenciju vjeroučiteljice Admire Kovačević, koordinatorice Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Maglaj, djevojkama i hanumama koje su u prethodnoj godini odlučile da nose hidžab dodijelio i prigodne novčane hedije, kao vid podrške i poštovanja.

Ističemo, također, da se Muftija Dizdarević na početku iftarskog vremena uključio u iftarski program RTV TK, čija novinarska ekipa je jučer posjetila Medžlis IZ Maglaj, bila prisutna na iftaru i uživo izvještavala o ramazanskim aktivnostima.

Neka Uzvišeni Allah donatoru sinoćnjeg iftara podari nagradu svih prisutnih postača, kao i da adekvatnom nagradi sve ostale koji su dali dopirinos u organizaciji iftara.

(tekst: Medžlis IZ Maglaj / foto: H.P.)