U srijedu 8. maja 2019. godine muftija zenički hfz. doc. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” Zenica, koju su činili g-đa. Amna Sofić, predsjednica, g-đa. Zahida Šišić, članica Upravnog odbora, g-đa Sabina Kulenović, članica Upravnog odbora, gosp. Mirza Husetić, član Nadzornog odbora i gosp. Halid Kobić, sekretar.

Predstavnici BZK ”Preporod” čestitali su muftiji zeničkom izbor na ovu funkciju, a na sastanku su muftiju upoznali o planu rada i projektima BZK ”Preporod”, ističući da u okrilju “Prepororda” djeluje više oblika i sadržaja kulturnih aktivnosti: Književni krug, Likovni krug, Hor, Dramska sekcija, Sekcija za rukotvorine, Kamerni  orkestar, Narodni orkestar, Zabavni i pop rock orkestar,  Folklorni ansambl i Multimedijalna sekcija.

Muftija zenički izrazio je podršku radu i aktivnostima BZK ”Preporod” Zenica, iskazao je zadovoljstvo saradnjom Muftijstva zeničkog i BZK ”Preporod”, naglašavajući važnost čuvanja i njegovanja duhovne i materijalne kulture Bošnjaka.