U okviru sedmice međureligijskog dijaloga koja se obilježava u cijelom svijetu prve februarske sedmice, danas je u Muftijstvu zeničkom organiziran susret predstavnika Islamske i Jevrejske zajednice, te Katoličke i Pravoslavne crkve.

Domaćin susreta bio je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, koji je na početku susreta izrazio dobrodošlicu i svoje zadovoljstvo što ovim zajedništvom jesmo dijelom globalnih međureligijskih susreta u ovoj sedmici.

Pored glavnog imama Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice susretu su prisustvovali: Boris Kožemjakin predsjednik Jevrejske općine Sarajevo i član IO MRV BiH, don Anto Dominković župnik župe BZBDM u Crkvicama, don Davor Topić župnik župe sv. Josipa na Mokušnicama, fra Stjepan Radić vikar župe sv. Ilije u Novoj Zenici, jerej Marko Maleš paroh Prve zeničke parohije, jerej Dražen Andrić paroh Druge zeničke parohije, Josip Udiljak predsjednik Jevrejske općine Zenica, Igor Kožemjakin hazan sarajevske Sinagoge, Vladimir Andrle stručni savjetnik MRV u ime Jevrejske zajednice, Kenan Hodžić sekretar OMS-a Zenica i Edin Kavazović rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva zeničkog.

Sa susreta je poručeno da smo svi u istom čamcu i ko buši rupe na tom čamcu, mora biti svjestan da samo svi zajedno možemo potonuti i niko nema šansu da se spasi. Stoga, međureligijski dijalog u našoj zemlji jeste osmišljavanje naše ljepše stvarnosti i svjetlije budućnosti.