U srijedu, 19.04.2023. godine, muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdardvić sa saradnicima posjetio je Medžlis IZ Zavidovići. U pratnji muftije zeničkog bili su rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

Domaćin Muftiji i saradnicima bio je glavni imam Izet ef. Čamdžić koji je ovom prilikom upoznao muftiju zeničkog sa realizovanim ramazanskim aktivnostima i planom bajramskih aktivnosti kao i općem stanju džemata na području Medžlisa.

U sklopu današnje posjete muftija zenički je u pratnji glavnog imama i saradnika posjetio džemat Donji Kovači gdje je klanjao teravih-namaz i nakon namaza obratio se džematlijama istaknuvši vrijednost džemata, ramazanskih ibadeta kao i dove koju činimo u ovim danima ramazana.

Muftija zenički govorio je i o ramazanskim porukama koje trebaju da nakon ramazana ostave traga na životima muslimana. Istakao je muftija da ramazan od nas traži da ramazanu damo njegovo pravo i da nas ramazan uči svakodnevnom životu da cijeli život muslimana je ibadet.

Nakon ramazana ibadet muslimana je da temeljito i odgovorno obavljamo svoje poslove, jer i na taj način nam se pišu sevapi. Govorio je muftija i značaju porodice i ulozi iste u našim životima. Bajram je pred nama, a Bajram nas uči da živimo život sa sviješću vjere u svakodnevnim poslovima.

Muftija je prisutnim vjernicima čestitao predstojeće bajramske blagdane uz dovu da Bajram provedemo u zdravlju i sreći i da nas bajramske radosti učine radosnim i na ovom i na budućem svijetu.