Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstvo zeničko, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Zenica, organizovali su stručni online seminar za sve profesore i nastavnike Islamske vjeronauke s područja Muftiluka zeničkog.

Seminaru, koji je održan u utorak, 16. novembra 2021. godine u prostorijama Muftijstva zeničkog, prisustvovali su: muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku dr. Nezir Halilović, savjetnica za Islamsku vjeronauku u Pedagoškom zavodu Zenica mr. Emina Grabus, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin-ef. Kavazović, te predsjednici aktiva vjeroučitelja sa područja Muftiluka zeničkog, dok su vjeroučitelji seminar pratili online.

Muftija zenički čestitao je vjeroučiteljima na rezultatima koje postižu u radu, te je ukazao na značaj Islamske vjeronauke u odgojno-obrazovnom procesu.

Dr. Nezir Halilović, govorio je o temi “Mogućnosti infografike u klasičnoj i online nastavi”, a mr. Emina Grabus predstavila je temu: „Nastavna sredstva u nastavi islamske vjeronauke u online okruženju“.

Vjeroučitelji su sadržajnim diskusijama dali doprinos uspješnosti ovog seminara.