U utorak, 16. novembra 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici održao je radni sastanak sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

Sastanku, pored muftije zeničkog, prisustvovali su: glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović, predsjednik Medžlisa gosp. Mirsad Husaković, rukovodilac Službe za ekonomske i finansijske poslove medžlisa Doboj gosp. Adnan Šišić, kao i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

Susret sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice Doboj bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog povratničkog Medžlisa, kao i o mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti, posebno u segmentima mektebske pouke, društvene brige, rada s mladima i međuljudskih odnosa. Također, razgovaralo se o infrastrukturnim projektima koji se trenutno realiziraju na području ovog Medžlisa, kao i planovima za narednu godinu.

Muftija Dizdarević zahvalio se na posjeti, informacijama i otvorenom razgovoru u vezi sa trenutnim stanjem na području Medžlisa Islamske zajednice Doboj.