Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju muslimani, a može biti u bilo koje doba godine.
Umra ima za cilj posjetu Kabi i obavljanje određenih radnji, od kojih su: Zaogrtanje Ihrama, nijet, Tavaf oko Kabe, Sa’j između Safe i Merve, te brijanje glave ili skraćivanje kose. Allahov Poslanik, alejhis-selam., kaže: “Od umre do umre Allah, dželle še'nuhu, briše sve eventualne grijehe, a za kod Allaha primljen hadž, nema druge nagrade osim Dženneta.” U Haremima u Medini i Meki potrebno je što više vremena provoditi u obavljanju namaza, učenja Kur'ana, upućivanja dova Stvoritelju i razmišljanju o životu na ovome svijetu i našoj ulozi na njemu i pripremi za Ahiret.

Ured za hadždž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini vas obavještava da su otvorene prijave za Umru u mjesecu januaru-februaru 2022. godine po cjenovniku od 2800,00 KM.
Program putovanja uključuje:
* direktni avionski prijevoz na relaciji Sarajevo – Džidda / Džidda – Sarajevo
* troškove vize i aerodromske takse
* transfer aerodrom u Džiddi – hotel Medina – hotel Mekka – aerodrom u Džiddi
* smještaj u hotelu po izboru u 1/2 i 1/3 sobama
* organizacija putovanja i kvalifikovani vodič
* zajedničko obavljanje umre
* prijevoz turističkim autobusima visoke kategorije na relaciji Džidda – Medina ‐ Mekka – Džidda

VAŽNO: Za dobijanje vize za ulazak u Saudijsku Arabiju obavezna je vakcinacija s najmanje dvije doze vakcina protiv Covid 19, koje su odobrile vlasti Saudijske Arabije, i to: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, odnosno dvije doze Sinofarm ili Sinovac uz treću dozu neke od prije navedenih. Također, obavezan je (na teret mu'atemira) PCR test ne stariji od 72 sata prije ulaska u Saudijsku Arabiju.

Za pribavljanje vize se obavezno predaju sljedeći dokumenti:
– pasoš, čija važnost je najmanje 6 mjeseci od dana polaska (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne)
– 2 fotografije u boji, sa bijelom pozadinom (kao za pasoš)
– 2 kopije pasoša u boji (stranice na kojoj se nalazi slika)
– za žene mlađe od 45 god. potreban mahrem (pratilac), uz dokumentaciju koja to potvrđuje, na bosanskom i arapskom jeziku
– Potvrda o vakcinaciji protiv COVID-19.

NAPOMENA:
– Ovo je tehnički obrađen program i prijedlog Ureda za hadž i umru, a moguća su odstupanja prema potrebi i dogovoru sa grupom, radi što ugodnijeg boravka na ovim mubarek mjestima.
– Kategorizacija hotela u Kraljevini Saudijskoj Arabiji ne mora odgovarati ili ne odgovara nužno kategorizaciji hotela u Bosni i Hercegovini.

Molimo Milostivog da od nas primi umru i sva naša naša dobra djela, smiluje nam se i uvede u Džennet!
Preporučujemo budućim mu'atemirima da putem Play Store odnosno AppStore na svoje mobilne telefone instaliraju ove aplikacije:
– Eatmarna,
– Tawakkalna.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Ured za hadž i umru ne odgovora za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik je FlyNas.

UPLATE I PRIJAVE SE PRIMAJU DO POPUNE MJESTA, A NAJKASNIJE DO 19. JANUARA 2022. GODINE BROJ MJESTA OGRANIČEN

Kontakt:
tel. +387 33 668 651, +387 61 893 036
email: uredzahadziumru@rijaset.ba
Za više informacija posjetite sljedeći link https://www.hadziumra.ba/umra-januar-februar-2022/