U organizaciji Vakufske direkcije i Muftijstva zeničkog danas je u suterenu Bijele džamije u Zenici održano savjetovanje o problematici upravljanja i rukovođenja vakufskom imovinom.

Savjetovanju, koje je održano u sklopu godišnjeg plana rada navedenih institucija i ustanova, prisustvovali su glavni imami, predsjednici Izvršnih odbora, te sekretari medžlisa muftiluka zeničkog.

Prisutnima su se obratili muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, direktor vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović i gosp. Huso Salihović pravnik u Vakufskoj direkciji.

Muftija Dizdarević pohvalio je aktivnosti i rad Vakufske direkcije Islamske zajednice koja realizuje brojne projekte, te je čestitao direktoru i njegovom timu na vrlo uspješnim projektima koje su realizovali u proteklom periodu i poželio im još mnogo uspjeha u narednom periodu.

Nakon muftije zeničkog prisutnima se obratio direktor hafiz dr. Senaid Zajimović koji je govorio o dosadašnjim projektima Vakufske direkcije i iskustvima u upravljanju vakufima.

„Kurs Islamske zajednice će biti ekonomsko iskorištavanje perspektivnih vakufa i svima nam je u interesu podržati ove aktivnosti kako bi ojačali institucije vakufa koje će u budućnosti biti izvori prihoda za finansiranje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini“, kazao je direktor Vakufske direkcije dr. Zajimović.