U nedjelju, 12. juna 2022. godine u Domu kulture u Žepču, upriličena je svečanost promocije novih učača Kur'ana. Nakon dvije godine pauze, ovu jedinstvenu svečanost Medžlis Islamske zajednice Žepče održava već dvanaest godina. Ove godine promocija je upriličena za 117 novih učača Kur'ana.

Pred prepunom salom Doma, program je počeo učenjem ajeta Kur'ana Časnog i velikim zajedničkim tekbirom. Kur'anske ajete proučila je polaznica mekteba Ozimica, Lamija Imamović.

Ove mektebske godine, za najuspješnijeg muallima proglašen je Jakub ef. Hadžić, imam u džematu Jastrebac-Brižđe, a najboljim polaznikom mekteba proglašen je Ibrahim Aganović iz mekteba Balačići.

Priznanje i nagradu najuspješnijem muallimu uručio je muftija zenički, hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, a najboljem polazniku mekteba nagradu i priznanje uručio je glavni imam Džafer ef. Gračić.

Vrhunac manifestacije bio je zajedničko izgovaranje svečane izjave novih učača Kur'ana, a nakon prigodnih obraćanja uručeni su i prigodni pokloni za sve polaznike.

Muftija Dizdarević pohvalio je ovogodišnju manifestaciju, te se posebno zahvalio i čestitao djeci, muallimima i roditeljima na njihovom trudu.

Nakon obraćanja, uslijedila je dova, koju je pročitao učenik mekteba Ibrahim Aganović, čime je program i završen.