U četvrtak 4. novembra 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u Zenici je primio hafize Muftiluka zeničkog koji su u protekloj godini položili hifz pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.

Prijem, kojem je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin-ef. Kavazović, organiziran je u čast 16 novih hafiza, a to su: hfz. Emina Šišić iz Zenice, hfz. Ibrahim Mujezinović iz Zenice, hfz. Malik Porča iz Zenice, hfz. Belkisa Murtić iz Zenice, hfz. Davud Isaković iz Zenice, hfz. Mehdi Afifi iz Zenice, hfz. Ismail El-Idrisi iz Zavidovića, hfz. Almina Sinanović iz Zavidovića, hfz. Adna Ibrahimović iz Tešnja, hfz. Adil Hadžić iz Tešnja, hfz. Ahmed Delić iz Tešnja, hfz. Nail Salkanović iz Tešnja, hfz. Selma Dizdarević iz Tešnja, hfz. Davud Aldobašić iz Tešnja, hfz. Abdurahman Hadžić iz Doboja i hfz. Muhamed Ahmetović iz Doboja. Prijemu je prisustvovalo deset hafiza, dok je šest bilo opravdano odsutno.

Nakon što je hafizima zaželio dobrodošlicu i upoznao ih sa organizacionom strukturom i radom Muftijstava zeničkog, muftija Dizdarević prezentirao je historijat učenja hifza u Zenici i Bosni i Hercegovini navodeći najznačajnije aktivnosti koje je Islamska zajednica realizirala i realizira u cilju promoviranja i unapređenja učenja Kur'ana napamet.