U nedjelju, 19. novembra 2023. godine, poslije podne-namaza, u Čarši-džamiji u Tešnju, proučena je hafiska dova hafizu Mustafi Sprečaku.

Na početku programa prisutnim se obratio mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, a nakon toga su uslijedila učenja ašereta prisutnih hafiza i obraćanje muftije zeničkog hafiza prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića.

Muftija zenički je u svom obraćanju istakao da je misija Islamske zajednice prvenstveno edukacija i obrazovanje, te da je rezultat toga i trideset drugi hafiz na području Medžlisa IZ Tešanj.

Kratke sure proučio je novi hafiz Mustafa Sprečak, a hafisku dovu njegov muhaffiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi.

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovića, prisutnima se obratio i uručio hafisku diplomu hafiz dr. Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove.

Hafiskoj dovi prisustvovao je i direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić.

Mustafa Sprečak sin je Nedžadov i Mirsadin iz Vukova, rođen 13. 05. 2001. godine u Tešnju. Osnovnu školu je završio u Jelahu, a Behram-begovu medresu u Tuzli 2020. godine. Trenutno je student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i angažovan na mjestu mujezina Čarši-džamije u Tešnju.