U petak, 3. 9. 2021. godine, muftija zenički hafiz dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj. Tom prilikom, muftija je prisustvovao svečanom otvorenju poslovne jedinice PPU “Revda” u Jelah Polju, a u džematu Jelah održao je hutbu i predvodio džumu-namaz.

Program svečanosti otvorenja novog odjeljenja vrtića “Revda” koje djeluje pri Medžlisu IZ Tešanj, vodila je direktorica PPU “Revda” Fatima Ćeman, a prisutnima su se prigodno obratili: glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, Općinski načelnik mr. Suad Huskić, šef Odjela za mekteb, mlade i predškolski odgoj Rijaseta IZ-e u BiH dr. Enes ef. Svraka i muftija zenički hafiz dr. Mevludin ef. Dizdarević. Dovu je proučio mr. Husein ef. Smajić, raniji zamjenik reisu-l-uleme, vlasnik poslovnog prostora u kome je smještena poslovna jedinica koji je ustupio Medžlisu Tešanj u ovu svrhu bez ikakve nadoknade. Svečanosti je prisustvovao značajan broj zvanica, vakifa i džematlija.

„Nepunih je pet godina kako smo otvorili ”PPU Revda” u Tešnju i otpočeli sa radom. Naš rad je usmjeren na odgoj djece, tu se postavljaju temelji, a kada su temelji dobri, svaka nadogradnja je puno lakša i kvalitetnija. Uz svesrdnu pomoć i podršku Medžlisa IZ-e Tešanj i cijele Islamske zajednice,  svojim trudom i zalaganjem uspjeli smo da  budemo prepoznatljivi po kvalitetu, koji su mnogi roditelji i Pedagoški zavod prepoznali pa smo sve prethodne godine za svoj rad dobili saglasnost od Pedagoškog zavoda i nadležnog Ministarstva, a naš rad je ocijenjen sa maksimalnih 150 bodova i ocjenom naročito se ističe. Naš kapacitet je sada popunjen i imamo djece na čekanju. Zato se ukazala potreba za ovakvom Ustanovom na ovom području, pa raduje da je Medžlis IZ-e Tešanj to prepoznao i počeo sa realizacijom ovog projekta. Hvala dragom Allahu i pomoći dobrih ljudi, mi danas otvaramo ovu Poslovnu jedinicu u kojoj već imamo prijavljene djece, pa se nadamo da će ubrzo biti popunjeni i ovi kapaciteti. Kada smo počinjali imali smo dva zaposlena i 10 prijavljene djece, danas imamo 9 zaposlenih i 66 prijavljene djece“, istakla je direktorica Fatima. 

Ostali govornici su naglasili sve veću potrebu otvaranja ovakvih ustanova u okvirima institucionalnog djelovanja Islamske zajednice, zahvalili se na ustupljenom prostoru, istakli da je Tešanj jedna od sredina u kojoj je najveći broj djece  u odnosu  na broj stanovnika, da u okviru IZ-e u BiH djeluje 12 obdaništa, od čega 5 kao predškolski mekteb,  7 kao prava obdaništa, među kojima je i „Revda“, a muftija zenički istako još i narastajuću potrebu otvaranja ustanova u okvirima Islamske zajednice za brigu o starijim i iznemoglim osobama.

Na kraju su uručene vakufname vakifima za uvakufljena novčana sredstva za opremanje prvog prostora obdaništa kojima nisu uručene u tom periodu i to: Ćeman Kadiri pred dušu supruga Asima, „Zuteks“ d.o.o. Tešanj i „Inter“ d.o.o. Ljetinić.