Zenica 14. 05. 2021. godine ; U okviru bajramskih aktivnosti danas je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakuba ef. Salkice posjetio JU ”Dom porodica” Zenica.

Tom prilikom, muftija se susreo sa direktoricom Draženkom Subašić i njenim saradnicima, a nakon kraćeg programa kojeg su pripremila djeca sa svojim odgajateljicama Alminom Husejnović i Nerminom Alić Sinanović, muftija zenički i glavni imam uručili su bajramske paketiće za 90 štićenika Doma.

– Naše posjete ovoj ustanovi su pune emocija zbog činjenice da smo svjesni sudbine ove djece i svjesni smo truda koji uposlenici ove ustanove daju da bi im nadomjestili ono što se nikako ne može nadomjestiti. Otac, majka i topli dom se ne mogu nadomjestit, ali na nama je da učinimo ono što možemo, da doprinesemo da se oni osjećaju ugodno i prihvaćeno i samo tako oni mogu izrasti u osobe koje su sreća i spas i za sebe i za druge. Ukoliko im pomognemo oni mogu biti konstruktivan član zajednice, ukoliko ih napustimo i oni će nas napustiti kada bude to najpotrebnije, kazao je muftija Dizdarević.