Zenica, 28.7.2021. godine. U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2021.” sinoć je u Zenici, u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” promovirana knjiga “Između dvije obale – uleme i vladara“, autora prof. Mustafe ef. Spahića.

O knjizi “Između dvije obale – uleme i vladara“ govorili su muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, mr. Meho ef. Šljivo i prof. Mustafa ef. Spahić, autor.

“Ova je knjiga autentična i samosvojna jer je izgovorena od jednog uglednog alima, intelektualaca, političkog zatvorenika, sociologa i teologa. Kao takva ona u sebi sažima višestruke dimenzije znanja, ne samo sakralno nego i svjetovno, sociološko, i zbog toga je ova knjiga toliko vrijedna i značajna”, kazao je muftija zenički, hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Knjiga hutbi prof. Mustafe ef. Spahića pod naslovom Između dvije obale – uleme i vladara, njegova je 35. autorska knjiga. Riječ je o nizu hutbi koje je ovaj znameniti učenjak, politolog i sociolog održao u sarajevskoj džamiji Čobaniji u jednom, s obzirom na Spahićev radni vijek i iskustvo kazivanja hutbe, vrlo kratkom periodu.

Promociju je moderirao Adnan Husić, rukovodilac Službe za administrativno-pravne poslove Muftijstva zeničkog.