U subotu, 07. maja 2022. godine u Klokotnici Polju (Medžlis IZ-e Doboj), održana je hafiska dova mladoj hafizi Zejni Babić.

U prisustvu hafiza, imama i džematlija, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović, a nakon proučenih odlomaka iz Kur'ana koje su proučili hafizi, prisutnim vjernicima obratio se i izaslanik reisu-l-uleme – muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević, koji je istakao da iza velikih rezultata stoji samo veliki trud, te da su hafiske dove dokaz čestitosti našeg naroda.

U ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizi uručio je muftija zenički, čestitajući hafizi, njenim roditeljima, kao i Medžlisu Islamske zajednice Doboj.

Nakon učenja kratkih sura, dovu je proučio hfz. Mirnes Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi.

Hafiza Zejna Babić, kćerka Hasana i Zijade Babić, rođena je 23.6.1995. godine, u Klokotnici. Odrasla je u svome rodnom mjestu, gdje je završila svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, nakon čega upisuje medicinski fakultet u Sarajevu. Tokom svog studiranja, naporedo je učila Kur'an napamet, pred muhaffizom Hajrom Imamović-Zulum. Prošle godine, tačnije 16. septembra diplomirala je na spomenutom fakultetu u Sarajevu, a već 20. decembra, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, proučila je posljednje ajete iz Kur'ana Časnoga i time stekla titulu hafize.