U subotu 17. februara 2024. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Zavidovići i Žepče.

Sjednicama skupština, pored članova skupštine, prisustvovao je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići Izet-ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Žepče Džafer-ef. Gračić, glavni imam Medžlisa IZ Teslić Džemail-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim-ef. Halilović, predsjednici medžlisa, kao i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2023. godinu sa općim smjernicama za rad u 2024. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2023. godine, završni račun za 2023. godinu i plan prihoda i rashoda za 2024. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljem muallimu u mektebskoj 2022/2023. godini.