U nedjelju, 18. februara 2024. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Teslić i Maglaj.

Sjednicama skupština, pored članova skupštine, prisustvovao je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam MIZ Teslić Džamail-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Žepče Džafer-ef. Gračić, glavni imam MIZ Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Zavidovići Izet-ef. Čamdžić, predsjednici medžlisa, kao i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

U svom obraćanju muftija Dizdarević se najprije zahvalio članovima skupština na njihovom angažmanu, naglašavajući važnost rada skupštine u ukupnom institucionalnom djelovanju Islamske zajednice. 

Muftija je, također, pohvalio prezentirane izvještaje ali i rad rukovodstva medžlisa na čelu sa glavnim imamima i predsjednicima, te čestitao svima na ostvarenim rezultatima u protekloj 2023. godini.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2023. godinu sa općim smjernicama za rad u 2024. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2023. godine, završni račun za 2023. godinu i plan prihoda i rashoda za 2024. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljem muallimu u mektebskoj 2022/2023. godini.