U srijedu,  17. februara 2021. godine u Ensar džamiji, održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na sjednici je usvojen godišnji izvještaji o radu izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zenica za 2020. godinu sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2020. godine, završni račun za 2020. godinu i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu.

Sjednici Skupštine prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. U svom obraćanju muftija zenički zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja džematima za istaknute rezultate u radu i realizirane projekte u protekloj godini. Priznanja su uručena imamima džemata Radinovići, Koprivna-Ponirak i G. Gračanica. Također, ispred Medžlisa glavni imam mr. Jakub ef. Salkica uručio je plaketu bivšem muftiji zeničkom dr. Ejubu ef. Dautoviću.

Priznanja istaknutim muallimima uručena su autorima Ilmihala 2. i 3. mr. Jakubu ef. Salkici, mr. Reufu ef. Ibreljiću, Ismailu ef. Jusufoviću, Sedinu ef. Hiboviću i Muhamedu ef. Bilčeviću.

Nakon svečanog dijela sjednice, dodjele priznanja, muftija Dizdarević proučio je dovu, te je time završeno redovno zasjedanje Skupštine Medžlisa IZ Zenica.