U četvrtak 16. decembra 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici održao je sastanak sa koordinatoricama Odjela za brak i porodicu Muftiluka zeničkog.

Sastanku je prisustvovala koordinatorica Muftijstva zeničkog Mevlida Adilović, koordinatorice Medžlisa s područja Muftiluka zeničkog: Zahira Šarić-Zenica, Munevera Ridžal-Žepče, Azra Kovačević-Zavidovići, Amira Talić-Maglaj, Džejlana Hasanović-Tešanj i Merhunisa Vehabović-Doboj, Ema Muminović-Teslić, koordinatorica Islamskog pedagoškog fakulteta Emina Šarić-Krajišnik, kao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin-ef. Kavazović.

Na sastanku su prezentirane informacije o aktivnostima Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog i medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog u 2021. godini, kao i planovi aktivnosti za 2022. godinu.

Muftija zenički zahvalio se koordinatoricama na prisustvu sastanku, čestitao im na postignutim rezultatima, ističući da je Odjel za brak i porodicu važan segment rada Islamske zajednice.