U ponedjeljak 24. juna 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je direktoricu Predškolske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje ‘’Sindibad’’ Zenica g-đu Šefiku Softić.

Direktorica Softić u posjetu Muftijstvu zeničkom došla je u pratnji saradnica g-đe. Melise Begagić-Omerašević, g-đe. Nisvete Kozlić i g-đe. Emine Hondo-Gičević i 10 djece polaznika Obdaništa.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin Kavazović, razgovaralo se o saradnji Muftijstva zeničkog i odgojno-obrazovne ustanove “Sindibad’’ Zenica.

Direktorica g-đa. Softić muftiju zeničkog upoznala je sa aktivnostima Predškolske ustanove ‘’Sindibad’’, ističući da je Sindibad mjesto koje pruža jednake i optimale uslove za puni razvoj svakog djeteta kroz programe, metode i oblike rada koji počivaju na cjelovitom razvojnom programu te posebnim i specijaliziranim programima. Muftija zenički izrazio je punu podršku u radu navedene odgojno-obrazovne ustanove, kao i inicijativu za realiziranje aktivnosti na obostranoj saradnji.