U petak 16. aprila 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, u pratnji glavnog imama medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuada ef. Omerbašića, predsjednika Izvršnog odbora gosp. Zehrudina Kruške i imama Ibrahim ef. Okanovića posjetio je preduzeće ‘’MADI’’ d.o.o.

Tom prilikom muftija se susreo sa vlasnikom kompanije ‘’MADI’’ Ishakom Jabandžićem i generalnim direktorom Maidom Jabandžićem koji su muftiju zeničkog upoznali sa osnovnim podacima o preduzeću, ističući da je „MADI“ regionalni lider u proizvodnji i preradi pilećeg mesa.

Mesna industrija MADI je porodični biznis, a našu porodicu čine naši zaposlenici. To su odgovorne osobe, koje znaju raditi svoj posao. Prosjek starosti naših uposlenih je 36 godina. Kao Upravi, važno nam je da svi dijelimo zajedničke vrijednosti: biti pouzdan proizvođač i partner. Nastojimo svake godine reinvestirati u tehnologiju i unaprijediti proizvodne procese. – istakao je Maid Jabandžić, direktor kompanije.

Muftija Dizdarević zahvalio se vlasniku i direktoru preduzeća ‘’MADI’’ koji svojim aktivnostima pomažu projekte Islamske zajednice, posebno izvršavajući svoju obavezu davanja zekata.

Firma “MADI” d.o.o Tešanj osnovana je 1994. godine i u svom početnom obliku najprije se bavila trgovinom mješovite robe i prodajom bijele tehnike. Prateći potrebe tržišta u prehrambenoj industriji 2000. godine počela je sa proizvodnjom pilećih proizvoda, što će posmatrajući iz današnje perspektive odrediti konačno pozicioniranje ove firme. Preduzeće MADI danas broji oko 600 direktno uposlenih osoba, a preko kooperantske mreže od 150 kooperanata, dodatno je indirektno uposleno oko 500 osoba. Raspolaže sa najsavremenijom opremom u oblasti proizvodnje i prerade pilećeg mesa i mesnih prerađevina. Primjenom principa “od farme do stola” u potpunosti se kontroliše proces proizvodnje u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2015, HALAL standarda i HACCP sistema.