U subotu 29. jula 2023. godine, u džamiji džemata Brijesnica Velika u Doboju, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Ahmeda Hadžića.

U prisustvu hafiza, rodbine i prijatelja, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj Ibrahim-ef. Halilović koji je u svom obraćanju istakao da je na području Medžlisa IZ Doboj u posljednje dvije i po godine bilo šest hafiza, a da je u posljednih nekoliko sedmica još četvero položilo hifz pred komisijom Rijaseta.

Muftija zenički, hafiz prof dr. Mevludin-ef. Dizdarević rekao je u svom obraćanju da bi se postalo hafiz treba puno truda, znoja, odricanja i suza, te da je ova titula ostala vjerodostojna i posebno vrijedna. Muftija je uputio iskrene čestitke novom hafizu, njegovoj porodici, roditeljima, kao i Medžlisu Islamske zajednice Doboj.

Izaslanik reisu-l-uleme hafiz prof. dr. Abdulaziz-ef. Drkić istakao je da hafiz Kur'ana kada nauči Kur'an on se veže za Allaha, dž.š., zbog toga je položaj hafiza u islamu takav kakav jeste.

“Jedan od najvećih Božijih darova je znanje. Naravno mislimo na korisno znanje, a ne ne znanja koja su štetna i od kojih imamo malo koristi. Mi živimo nažalost u ovom nekorisnom znanju, i hafiz Ahmed nas usmjerava na ovo korisno znanje, i podstiče nas da tražimo korisno znanje. Hafiz Ahmed je odabrao put korisnog znanja, to je njegova pobjeda, pobjeda svih nas.” kazao je hafiz Drkić koji je u ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH na kraju uručio diplomu novom hafizu.

Nakon učenja kratkih sura, hafisku dovu proučio je hafiz Damir Gičević, muhaffiz hafiza Ahmeda Hadžića.