U utorak, 02.07.2019. godine, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, s ciljem podrške i doprinosa kulturnim događajima u Bosni i Hercegovini, te pružanja prilike mladima da osjete teatarsku čaroliju na otvorenom i teatra uopće obezbijedio je 30 karti za predstavu na otvorenom  u sklopu III međunarodnog teatarskog festivala Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici, aktivistima Mreže mladih Medžlisa IZ Zenica.

Tim povodom, aktivisti Mreže mladih MIZ Zenica na čelu sa koordinatorom Muamer ef. Dizdarevićem, imali su priliku pogledati predstavu “Savršen kroj” u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur.  U ovom komadu naizgled banalan susret pretvara se u buran odnos dvojice reklo bi se potpuno različitih ljudi koje, kako će se ispostaviti, spaja ljubav prema istoj ženi. Predstava je priča o propasti i  ljudskim sudbinama.  Predstava “Savršen kroj” Sarajevskog ratnog teatra ozvaničila je početak III Međunarodnog teatarskog festivala na otvorenom, Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici.

U vrijeme u kojem smo svakodnevno bombardovani različitim neprimjerenim sadržajima na malim i velikim ekranima, društvenim mrežama, i sl., muftija Dizdarević ističe da se odlučio za ovaj korak kako bi skrenuo pažnju mladima na ono što je istinski vrijedno, te kako bi mladi na jedan posve drugačiji način imali priliku promijeniti percepciju o svjetskoj kulturi, prije svega, a onda i islamskoj.