U subotu, 12.03.2022. godine, u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici održani su susreti koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva Zeničkog, pod nazivom ” Džemat – put uspjeha”.

Susretima su prisustvovale koordinatorice medžlisa sa područja Muftijstva zeničkog, kao i koordinatorice džemata iz tih medžlisa. Susrete koordinatorica Odjela za brak i porodicu svečano je otvorio muftija zenički, hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, koji je dao podršku radu Odjela, te kratkim porukama motivisao učesnice za dalji rad u svojim džematskim aktivnostima.

U glavnom dijelu susreta izuzetno iscrpna i konstruktivna predavanja održale su Mevlida Adilović prof., koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog na temu “Prednosti rada u džematu”, te dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na temu “Džemat – put uspjeha”.

Nakon glavnog dijela, učesnice su imale priliku na dinamičan i praktičan način, kroz radionice vježbati vještine timskog rada. Radionice su vodile mr. Emina Šarić – Krajišnik, te mr. Amina Odobašić.

Glavni zaključci ovih susreta su:
– Polazeći od misije našeg djelovanja : zajedničkim radom na temenjima islamskih načela odgajamo generacije koje će naše društvo voditi Pravim putem, opredjeljeni smo za razvijanje vještina džematskog rada kao temeljne odrednice našeg djelovanja.
– Uvažavajući praksu našeg poslanika Muhammeda, a. s., odlučne smo da svojim radom osnažimo potencijale naše Islamske zajednice i na taj način doprinesemo razvaju pravednijeg društva i ugodnijeg ambijenta življenja.
– Žene, članice Islamske zajednice, trebaju snažniju podršku svojim aktivnostima od strane organa Islamske zajednice kako bi mogle dati veći doprinos njenom razvoju i afirmaciji uloge žene.

Više o samoj dinamici susreta možete pogledati u galeriji fotografija.