U okviru manifestacije „Želja za Resulom“ u džamatu Babina Rijeka upriličen je svečani program povodom 25 godina od otvaranja Ensar džamije. Program su izveli bivši imami i mujezini ove prelijepe zeničke džamije.

U programu su učestvovali imami Ensar džamije: hafiz mr. Enes ef. Beganović, hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević, hafiz Harun ef. Efendić i Ahmed ef. Agetović, te mujezini hafiz Amir ef. Kaknjo, hafiz Nijaz Aganhodžić, Emir ef. Nuhić, Hasan ef. Pašalić, Adnan ef. Šehić i Vedad ef. Osmić.

Programu je prisustvovao glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica koji je na početku programa prisutne poselamio i izrazio im dobrodošlicu.

Muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević je u vazu-nasihatu poručio da je u ovom džematu i u ovom mihrabu bila ulema koja je dostojno predstavljala Islam i muslimane Bosne i Hercegovine s kojom se možemo ponositi i na ovom i na onom svijetu. Muftija je na kraju svog obraćanja čestitao Medžlisu IZ Zenica kao i džematu Babina Rijeka na ovom jubileju.