Obavještavamo muslimane, članove i pripadnike Islamske zajednice, da Mreža mladih Muftijstva zeničkog u saradnji sa Transfuziologijom Kantonalne bolnice Zenica organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti realizirana u prostorijama Kantonalne bolnice Zenica od ponedjeljka 29. marta do petka 2. aprila 2021. godine, u vremenu od 7.30 do 14.00 sati.

Imajući u vidu da su društvena odgovornost, humanost i socijalni senzibilitet među najbitnijim ciljevima djelovanja Mreže mladih, pozivamo sve članove i aktiviste Mreže mladih, ali i sve ostale zainteresirane, da se odazovu ovoj akciji i daruju kapi koje život znače.

Možda upravo naša doza krvi koju darujemo spasi nekome život i time steknemo nagradu za pomoć drugima koju je Allah, dž. š., obećao u Kur'anu:

„(…) ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao …“ (Kur'an, El-Maide, 32. ajet).