U četvrtak, 07. aprila 2022. godine, u Medžlisu Islamske zajednice Tešanj održan je 16. tradicionalni iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH.

Na poziv Medžlisa Islamske zajednice Tešanj ove godine odazvali su se i iftaru prisustvovali brojni alimi koji su poslije iftara posjetili džemate i održali prigodna predavanja pred teravih-namaz.

Muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, Islamski pedagoški fakultet Bihać, Gazi Husrev-begova medresa Sarajevo, Behram-begova medresa Tuzla, Elči Ibrahim-pašina Medresa Travnik, Medresa „Osman ef. Redžović“  Veliko Čajno kod Visokog, Medresa “Džemaludin-ef. Čaušević“ Cazin, Medresa „Ibrahim-ef. Maglajlić“ Banja Luka, Karađoz-begova medresa Mostar, bili su prisutni na iftaru koji je organiziran u restoranu „Kahva“ čiji je vlasnik Medžlis (IZ) Tešanj.

U toku iftara glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić zahvalio se gostima na dolasku, čestitao im mubarek ramazan, te izrazio nadu da će se i dalje nastaviti dobra saradnja Medžlisa Tešanj sa odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice, a Muftija zenički pohvalio je praksu Medžlisa Tešanj i naglasio potrebu ovakvog okupljanja, druženja i razmjene mišljenja i iskustava.

(Medžlis Tešanj)