U petak 08. aprila 2022. godine prvu ramazansku hutbu muftija zenički, hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević održao je u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču.

Velikom broju prisutnih vjernika, muftija je govorio o nekoliko aspekata mjeseca ramazana.

Istakao je kako se jedna od blagodati ovog mjeseca ogleda u tome što čak i oni koji ne poste i ne odazivaju se na ezan ostave neki od svojih grijeha tokom mjeseca ramazana.

Kazao je da to treba prepoznati i cijeniti. Također je naveo kako je vjernik svjestan da to nije dovoljno, kao što ni samo sustezanje od jela i pića nije dovoljno i da to predstavlja najbanalniju dimenziju posta.

Vjernik koji uvijek treba težiti ka nečemu višem postom nastoji disciplinirati dijelo, um i dušu. Kao jedan od načina da se to postigne, muftija Dizdarević je naveo šutnju.

Domaćini muftiji, bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče, Džafer-ef. Gračić, predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Edin Šišić, te imam džemata Žepče, mr. Benjamin-ef. Hodžić.

Nakon džuma-namaza muftija Dizdarević se u prostorijama Medžlisa susreo sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem i predsjednikom Medžlisa Edinom Šišićem, koji su muftiju upoznali o stanju vjerskog života i ramazanskim aktivnostima na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

Snimak hutbe muftije Dizdarevića možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Medžlisa Islamske zajednice Žepče.