U subotu 28. septembra 2019. godine, u Ensar džamiji u Zenici, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Damira Gičevića iz Zenice.

U prisustvu 15 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica, a prisutnima se obratio i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hfz. dr. Dževad ef. Hrvačić, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Damir Gičević rođen je 05. 11. 1980. godine u Kosovskoj Mitrovici. Osnovnu školu završio je u Njemačkoj, a nakon toga Gimnaziju u Cazinu. U Siriji uči arapski jezik i upisuje Šerijatski fakultet na odjelu Azhara u Damasku. Za vrijeme boravka u Damasku učio je Kur'an kod mnogih šejhova, a kruna na putu učenja Kur'ana je hatma koju je proučio kod šejha Kurejma Radžiha (šejh ul kurra Šama), nakon čega mu šejh dodjeljuje idžazetnamu. Na Univerzitetu  ‘’Kasim’’ u Saudijskoj Arabiji završio je Šerijatski fakultet i aktivno učestvovao u organizovanju i održavanju halki Kur'ana. Oženjen je i otac petero djece. Polaganje hifza uspješno je završio pred komisijom Rijaseta Islamske Zajednice u Sarajevu 30. 08. 2019. godine. Muhaffiz hafizu Damiru bio je muftija zenički dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević