U utorak 01. 10. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, sa saradnicima, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom, muftija se susreo sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem i predsjednikom gosp. Zehrudinom Kruškom. Glavni imam i predsjednik izvijestili su muftiju o stanju vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, a nakon susreta u prostorijama Medžlisa, muftija je u pratnji glavnog imama prisustvovao seminaru za imame MIZ Tešanj. Obraćajući se imamima, muftija je, između ostalog, govorio o historijatu uleme, autoritetu imama, ključnim faktorima uspješnog muallimskog rada, procesu stalnog učenja i prilagođavanja, te o važnosti kvalitetnog pripremanja hutbe.

Nakon susreta sa imamima, muftija je posjetio vakufski objekat ”Kahva”, čija je rekonstrukcija u toku, kao i Obdanište ”Revda”, a sadržajna posjeta MIZ Tešanj završena je prisustvom sjednici Izvršnog odbora Medžlisa, na kojoj je dodijeljen dekret o postavljenju glavnom imamu mr. Fuad ef. Omerbašiću.