Hafiska dova Ahmedu Mujkanoviću proučena je u nedjelju, 17. oktobra 2021. godine u džamiji u Seljublju, Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Dovi su prisustvovali izaslanik Reisul-uleme muftija zenički dr. hfz. Mevludin-ef. Dizdarević, izaslanik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem-ef. Mešanović, predsjednik Izvršnog odbora Ibrahim Aljić, predstavnici Karađoz-begove medrese u Mostaru, imami, hafizi i džematlije.

Hafiz Ahmed Mujkanović, sin Amira i Hanife, iz Seljublja, rođen je 1995. godine u Tuzli. Osnovnu školu završio je u Tuzli, a nakon toga upisuje Karađoz-begovu medresu u Mostaru, koju završava 2015. godine. Pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hifz je položio 15. juna 2020. godine čime je stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog.

Njegov muhafiz je hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

hafiz Ahmed Mujkanović i njegov muhaffiz Ahmed-ef. Huskanović

Diplomu hafiza Kur'ana Ahmedu Mujkanoviću je uručio izaslanik Reisul-uleme muftija zenički dr. hafiz Mevludin-ef. Dizdarević. Muftija Dizdarević je kazao da je biti hafiz velika obaveza i odgovornost. Hafizi osvjetljavaju puteve kojim treba da idemo, a što god su se muslimani čvršće držali Kur'ana, istorija to dokazuje i pokazuje, bili sigurniji i jači, istakao je muftija Dizdarević.

Prisutnima su se obratili dr. Sead-ef. Seljubac, Muharem-ef. Mešanović, pomoćnik direktora Karađoz-begove medrese mr. Suad Mujakić i imam džemata Seljublje Damir-ef. Požegić. Ajete iz Kur'ana Časnog učili su prisutni hafizi, a hafisku dovu je proučio muhafiz Ahmed-ef. Huskanović.