U ponedjeljak 27. februara 2023. godine održana je redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Žepče, čime su završene ovogodišnje izvještajne skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Na sjednici Skupštine usvojen je godišnji izvještaj o radu izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Žepče za 2022. godinu sa općim smjernicama za rad u 2023. godini. Također, članovi Skupštine su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2022. godine, završni račun za 2022. godinu i plan prihoda i rashoda za 2023. godinu.

Sjednici Skupštine prisustvovao je muftija zenički hafiz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Žepče Džafer-ef. Gračić, predsjednik Medžlisa gosp. Edin Šišić, kao i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjeg izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljem muallimu u mektebskoj 2021/2022. godini.