U nedjelju 26. februara 2023. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Doboj i Maglaj.

Sjednicama skupština, pored članova skupštine, prisustvovao je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim-ef. Halilović, glavni imam Medžlisa IZ Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić, predsjednici medžlisa, kao i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

U svom obraćanju muftija Dizdarević se najprije zahvalio članovima skupština na njihovom angažmanu, naglašavajući važnost rada skupštine u ukupnom institucionalnom djelovanju Islamske zajednice. 

“Svaki hizmet Islamskoj zajednici je hizmet Islamu i muslimanima.” – istakao je muftija Dizdarević.

Muftija je, također, pohvalio prezentirane izvještaje ali i rad rukovodstva medžlisa na čelu sa glavnim imamima i predsjednicima, te čestitao svima na ostvarenim rezultatima u protekloj 2022. godini.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2022. godinu sa općim smjernicama za rad u 2023. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2022. godine, završni račun za 2022. godinu i plan prihoda i rashoda za 2023. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljim muallimima u mektebskoj 2021/2022. godini.