Zenica, 01. 06. 2022. godine; Danas je u Muftijstvu zeničkom organiziran prijem i dodjela nagrada za pobjednike literarnog konkursa i dobitnike nagrada Ramazanskog kviza.

U okviru obilježavanja 7. maja, Dana džamija, Muftijstvo zeničko uputilo je javni poziv za dostavljanje literarnih radova na temu: „Budimo graditelji džamija i mira u našoj domovini”.

Pravo učešća imali su učenici srednjih škola sa područja Muftiluka zeničkog koji pohađaju nastavu Islamske vjeronauke.

Komisija Muftijstva zeničkog izabrala je najuspješnije literarne radove, a prvu novčanu nagradu u iznosu od 150 KM osvojio je Adis Arnaut. Druga nagrada u iznosu od 100 KM pripala je Nadiji Zuković, a treća od 50 KM Šejmi Rebihić.

Također, u okviru ramazanskih aktivnosti, Mreža mladih Muftijstva zeničkog organizirala je ramazanski kviz “U okrilju Kur'ana“.

Prvu novčanu nagradu u iznosu od 150 KM osvojila je Hadžera Dautović. Druga nagrada u iznosu od 100 KM pripala je Amini Arifović, a treća od 50 KM Habibi Dizdar.

Nagrade pobjednicima uručio je muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je čestitao pobjednicama, ističući da je cilj ovakvih projekata razvijanje kreativnih potencijala naše omladine.

Dodjeli nagrada bio je prisutan i koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog, Ahmed-ef. Hrustić.