U utorak 4. februara 2020. godine u Zenici je održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2019/2020. godini, realizacija aktivnosti u okviru kampanje protiv poroka kocke, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici su utvrđeni termini i mjesta održavanja takmičenja polaznika mektebske nastave i Islamske vjeronauke na nivou medžlisa i Muftiluka zeničkog. Također, imenovane su i komisije za pripremu testova i realiziranje takmičenja.

Savjet je konstatovao da su aktivnosti u okviru kampanje protiv poroka kocke na poručju Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa Planom i programom aktivnosti Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koji je 2019. godinu proglasio godinom borbe protiv pošasti kocke.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.