Delegacija Muftijstva zeničkog, koju je predvodio muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, u utorak 15. 10. 2019. godine posjetila je premijera Zeničko-dobojskog kantona gosp. Mirzu Ganića.

Delegaciju su pored muftije činili i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Tešanj, Zavidovići, Žepče, Maglaj i Teslić: mr. Fuad ef. Omerbašić, Izet ef. Čamdžić, Džafer ef. Gračić, Nevres ef. Hodžić i Sifet ef. Hadžić, te rukovodioci službi Muftijstva Edin Kavazović i Adnan Husić.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport prof. dr. Spahija Kozlić, gosp. Mirnes Brkić, savjetnik premijera za društvene djelatnosti i g.đa Zahida Šišić, šefica Ureda premijera, između ostaloga, razgovaralo se o mogućnostima saradnje u realiziranju projekata od obostranog interesa.

Premijer Ganić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Vlade ZE-DO kantona i Muftijstva zeničkog, te je prisutne upoznao sa najznačajnijim aktivnostima i projektima Vlade ZE-DO kantona.

Muftija Dizdarević zahvalio se premijeru i njegovim saradnicima na prijemu, iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te je prezentirao najvažnije projekte koje Muftijstvo zeničko planira realizirati u narednom periodu.